JAMIE OLIVER'S SNABBPIZZA

Den här pizzan är bland det godaste jag har ätit och den är superenkel att göra! 
Vi såg Jamie Oliver göra den här pizzan i sitt matprogram "30-minuts meal" och var tvugna att testa. 


Sätt ugnen på grill, högsta värme (jag satte min på 250)

Pizzabotten
- Sätt stekpannan på plattan och vrid på hög värme.
- Mjöla en ren yta.
- Häll i 1,5 mugg mjöl i matberedaren och häll sedan i en halv mugg ljummet vatten.
- Tillsätt en nypa salt och en skvätt olivolja, mixa ihop till en deg (ca 30-40 sekunder)
- Degen kommer nu att vara ganska fuktig, stjälp upp den på den mjölade ytan.
- Pudra över mer mjöl och kavla ut degen till en rund botten 1 cm tjock.
- Ringla olivolja i stekpannan och mjöla pizzabottnen's yta lätt.
- Vik försiktigt ihop bottnen till en halvmåne, och sedan en gång till. Detta gör det lättare att föra över den
till stekpannan.För över bottnen till stekpannan och veckla ut den. Tryck ner den i stekpannans sidor.

Topping
- Häll en tredjedel av de konserverade tomater i en mixer och tillsätt några basilikablad, ½ skalad vitlöksklyfta,
en skvätt rödvinsvinäger, en skvätt olivolja och en nypa salt. Mixa tills slät. Häll tomatsåsen i mitten av
pizzabottnen och sprid ut den i ett jämnt lager.
- Riv en halv mozzarellaboll i små bitar och lägg ut på bottnen. Finriv ett lager parmesan över och toppa
sedan med salami skivor. Mortla fänkålsfrön (eller finhacka) och finhacka chilin, strö över pizzan.
- Placera stekpannan högt upp i ugnen under grillen i 4-5 minuter tills pizzan är gyllene och genomstekt.
- Toppa med basilikablad. 
 



ÖVRIGT | |
Upp